מה קורה לגוף בזמן התחשמלות?
כשחשמל עובר דרך הגוף, הוא מחפש את הדרך הקצרה ביותר להשתחרר לאדמה וגורם לנזק לכל רקמה שהוא עובר בה.
אם הזרם עובר דרך הלב, הוא עלול לשבש את הפעילות החשמלית ולגרום להפרעות קצב מסוכנות ולדום לב.
הזרם עלול לכווץ באופן בלתי נשלט את השרירים שהוא עובר בהם, ממש כמו פרכוס, ולגרום לשברים או פריקות בעיקר בעצמות הארוכות. בנוסף, תיתכן פגיעה בעצבים שתגרום לאובדן תחושה או שליטה באיברים (אך בד"כ תחושות אלו יחלפו בתוך יממה).
האנרגיה החשמלית עלולה להפוך לאנרגיית חום שגורמת לכוויות חיצוניות ופנימיות.
אתם כבר יודעים שהשלב הכי חשוב בטיפול הוא.. מניעה!
אז איך מונעים התחשמלות בבית?
מגני שקעים: אמנם בימינו רוב השקעים הם בטיחותיים וצריך להיות ממש מוכשר כדי להתחשמל (להכניס במקביל 2 חפצים מוליכים לשתי העיניים של השקע)- אבל בואו לא נבחן את כישרון ההתחשמלות של בני הבית ונכסה את השקעים במגנים הייעודיים.
בדיקה שגרתית של פחת וכבלים: בצעו בדיקה חודשית של הפחת, תהדקו כבלים לקיר ו.. שחררו את המטען המתפרק, זה לא שווה את זה.
הרחקת מכשירים חשמליים מאזורים רטובים: תוותרו על לעשות פן או מחליק בחדר הרחצה וכמובן אל תגעו במכשירי חשמל עם ידיים רטובות!
משאירים לחשמלאים מוסמכים: כן. גם אם אתה בטוח שזה הכי בקטנה בעולם, בבקשה תזמינו איש מקצוע ועל הדרך שיבדוק שהארקה תקינה, שיתקין שקע במקום הקומבינה שסידרתם עם המאריך ושיתקין מפסק פחת אם הדירה ישנה (בחדשות זה ממש חובה).
מה לעשות אם מישהו התחשמל?
ניתוק מזרם החשמל: אם הפחת לא פעל אוטומטית, לא ננתק את המחושמל במגע ישיר כי אנחנו עלולים להתחשמל בעצמנו, אלא ע"י דחיפה שלו ממקור החשמל באמצעות חפץ מחומר מבודד (גומי, עץ יבש, בד או פלסטיק טהור- לא כל מוצר פלסטיק מבודד).
סכמת החייאה לכל דבר- כולל שימוש בדפיברילטור כמובן (ומשתדלים כמה שיותר לשמור על עמוד השדרה).
התחשמלות היא אולי מצב החירום שהכי ניתן למניעה מבין כל מצבי החירום. אז פתחו עיניים וש-"חשמל זורם בכפות ידייך" יישאר רק שם של שיר בבקשה.

Comments