top of page

החייאה בילדים ובוגרים: כך תצילו חיים!

תמונת הסופר/ת: לינוי חייםלינוי חיים

בישראל, מתרחשים כ-8,000 מקרים של דום לב מחוץ לבית החולים מדי שנה, כאשר פחות מ-10% מהמקרים מסתיימים בהצלחה ללא החייאה מיידית. בקרב ילדים, כ-200 מקרים מדווחים מדי שנה, כאשר הגורמים העיקריים הם חנק, טביעה או מחלות לב מולדות. אצל מבוגרים, הגורם המרכזי הוא אירוע לבבי. ביצוע החייאה מעלה את סיכויי ההישרדות פי 2 עד 3.

שלבי ההחייאה – צעד אחר צעד

בדיקת הכרה – נגשים אל המטופל, צובטים את שרירי הטרפז שלו בחוזקה וקוראים לו בקול רם: "אתה שומע אותי?" אם אין תגובה מילולית או פיזית, הוא מחוסר הכרה.

הזעקת עזרה – מתקשרים מיד למד"א (101) וגם לאיחוד הצלה (1221) ומבקשים דפיברילטור (אם קיים בקרבת מקום). אם יש אדם נוסף בסביבה, מבקשים ממנו להזעיק עזרה בזמן שמתחילים בפעולות ההחייאה.

בדיקת נשימה – מסתכלים אם בית החזה עולה ויורד. אם לא רואים תנועה, מניחים שהוא לא נושם ומתחילים מיד בעיסויי חזה.


החייאה בילדים

ביצוע 30 עיסויי לב – מניחים יד אחת או שתיים (בהתאם לגודל הילד) על מרכז בית החזה ולוחצים בעומק של כ-5 ס"מ בקצב של לפחות 100 עיסויים בדקה.

סילוק הפרשות ופתיחת נתיב אוויר – מסלקים הפרשות אם ישנן, ואז פותחים את נתיב האוויר בשיטת מצח-סנטר.

ביצוע הנשמות – סוגרים את נחירי הילד, מכסים את פיו בפה שלנו, ומבצעים הנשמה עד שהחזה מתרומם. מפסיקים לשנייה וחוזרים להנשים בשנית.

הפעלת דפיברילטור – הג'וקר. נרצה לחבר אותו בהקדם האפשרי בכל החייאה ולכן נבדוק מבעוד ממועד איפה נמצא המכשיר הקרוב ביותר באפליקציית "איפה דפי".


החייאה במבוגרים

ביצוע עיסויי לב ברצף– מניחים שתי ידיים זו על זו על מרכז בית החזה ולוחצים בעומק של כ-5 ס"מ בקצב של לפחות 100 עיסויים בדקה.

סילוק הפרשות ופתיחת נתיב אוויר – רק במידה ויש מחליף, נתפנה לסילוק הפרשות אם ישנן ופתיחת נתיב אוויר בשיטת מצח-סנטר.

הפעלת דפיברילטור – הג'וקר. נרצה לחבר אותו בהקדם האפשרי בכל החייאה ולכן נבדוק מבעוד ממועד איפה נמצא המכשיר הקרוב ביותר באפליקציית "איפה דפי".


לסיכום

החייאה היא פעולה קריטית שיכולה להציל חיים, גם אם אינכם אנשי רפואה.

כל אחד יכול ללמוד לבצע החייאה ולהיות הגורם שמביא לשינוי משמעותי ברגעי חירום.


 
 
 

פוסטים אחרונים

הצג הכול

דימומים – איך עוצרים?

סוגי דימומים 1. דימום שטחי:  דימום קל מחתכים קטנים או שפשופים, לרוב נעצר מעצמו. 2. דימום פנימי:  בשל פגיעה באיברים פנימיים, חבלות או...

Comments


bottom of page